Foredrag med Morten Albæk 21. september 2021 kl. 14.00 - 16.00: Ét liv. Én tid. Ét menneske.

Morten Nødgaard Albæk, filosof, forfatter og erhvervsmand.Den moderne opdeling af tid i arbejdstid, fritid eller kvalitetstid er et semantisk fatamorgana – der er bare tid, og den forgår hurtig.

Hvordan kan det lade sig gøre, at vi som et af verdens rigeste og lykkeligste folkeslag kan være så hårdt ramt på det mentale velbefindende, målt på antallet af mennesker, der lider af stress, angst og depression?

I foredraget gør Morten Albæk op med begrebet “Work-Life-Balance” og forestillingen om, at den adskillelse mellem arbejde og fritid kan løse problemet.

Det er en illusion, at livet kan deles op i et arbejdsliv og privatliv, og det er en sproglig manipulation, som fastholder os i en sump af meningsløshed, der i sidste ende gør os syge. Hvordan vi redder os ud af dette eksistentielle morads, giver Morten Albæk flere bud på, men først og fremmest handler det om, at kende forskel på tilfredshed, lykke og mening – og sætte sidstnævnte i centrum for tilværelsen. For det handler i sidste ende om ikke at blive tilfredse eller lykkelige, men at skabe et meningsfuldt liv med sin familie, sine venner og kollegaer.

Morten Albæk giver i sit foredrag nogle svar på, hvilke radikale konsekvenser, der følger med erkendelsen af, at vi kun lever ét liv i én tid. Kan vi forlange intimitet og kærlighed i alle vores relationer – også de professionelle? Kan vi forlange at blive set og udviklet som mennesker – ikke bare medarbejdere? Svaret er et rungende ja. Vi må tage livtag med den professionelle distance og den meningsløse MUS-samtale, hvis vi skal bane vejen for det meningsfulde liv.

Program

Kl. 14.00 Kaffe og kage
Kl. 14.15 Velkommen & rundt-om-bordet-networking om dagens tema
Kl. 15.00 Foredrag: Ét liv. Én tid. Ét menneske v/Morten Albæk
Kl. 16.00 Tak for i dag

Tid: 21. september 2021 kl. 14.00 - 16.00

Sted: Golf Salonen, Hans Tausens Alle 1, 8800 Viborg

Hvad koster det? Medlemmer: Gratis Øvrige: 995 kr. + moms
Arrangementet er gratis for medlemmer af Business Viborg. Andre kan deltage som gæst mod betaling. Ved indmeldelse i Business Viborg i den efterfølgende uge, refunderes deltagerbetalingen

Arrangeret af Business Viborg i samarbejde med IDA Vestjylland og Lederne Midt-Nord.

Tilmelding er nødvendig senest 15. september. Max. 125 deltagere efter "først til mølle" princippet.

 

Tilmeld dig her

 

Fotos fra arrangementet kan blive brugt i vores markedsføringsmateriale og på vores digitale platforme - blandt andet vores LinkedIn-profil, som du kan se herDeltagerliste bliver gemt i vores database til intern statistik.

Se hvordan vi beskytter dine data her