Ansættelse af rette arbejdskraft er vigtigt

Medarbejdere

Ansættelse af de rigtige medarbejdere kan være en svær proces, men det er en vigtig disciplin at mestre, når man vil vækste virksomheden. Hos F&H er de lykkedes rigtig godt med det og har ansat ca. 40 nye medarbejdere på et år. HR-chef hos F&H Steen Svanholmer fortæller, at noget af det, de gør sig umage med, er at opføre sig ordentligt overfor alle ansøgere, så alle bliver behandlet godt og taget seriøst. ”Jeg tror, det er rigtig vigtigt, at man efterlader et godt aftryk hos alle kandidater. Det er med til at give et godt ry" fortæller Steen og fortsætter:

"Og når kandidaterne hører godt om din virksomhed, er de mere villige til at søge stillingen, fordi de ser det som en spændende og attraktiv arbejdsplads” 

I processen omkring at ansætte de rigtige medarbejdere har F&H et stort fokus på at ansætte medarbejdere, der personlighedsmæssigt passer ind i virksomheden, dens værdier og kultur: ”Vi vægter personligheden meget højt hos os. Hvis ikke personen passer ind i virksomheden, vil samarbejdet ikke vare længe, og det vil være spild af alles tid. Selvfølgelig kigger vi også på kompetencer og erfaring, men vi kan give fagligheden via oplæring, uddannelse eller kurser. Det kan vi ikke med personligheden” udtaler Steen.

Kombination af erfarne og nyuddannede medarbejdere
Hos F&H har de brug for næsten alle faglige kompetencer, lige fra marketing, salg og HR til økonomi, logistik, indkøb, administration og IT. Her går de meget op i at have en kombination af både nyuddannede og erfarne medarbejdere samt praktikanter. ”Vi er en virksomhed med en relativ høj anciennitet. Det er vigtigt for os både at have medarbejdere med praktisk erfaring og nyuddannede, der kan bidrage med ny viden og nye teorier i virksomheden. Det er den kombination, der skaber succeserne”, fortæller Steen, der er glad for, at det er lykkedes at ansætte de rigtige medarbejdere, der både har, og skal være med til at vækste virksomheden endnu mere i fremtiden.

Samarbejde med uddannelser
F&H er ligeledes dygtige til at samarbejde med erhvervsakademierne, hvor de inden for de sidste par år både har haft markedsføringsøkonomer, administrationsøkonomer, logistikøkonomer og handelsøkonomer i praktik. Nogle af praktikforløbene er endda blevet til fastansættelse efterfølgende.

F&H har i dag over 350 medarbejdere fordelt i Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, Finland og Kina. I Viborg arbejder ca. 250 medarbejdere.

Har du brug for sparring om tiltrækning af rette arbejdskraft? Vores erhvervskonsulenter står klar til at hjælpe dig på rette vej. Find kontaktoplysninger her.