Brobygning hjalp Nikostine og Legebyen videre

Nikostine Ulrik Beskåret

I de første 20 år af Ulrik Halds virksomhedskarriere har han arbejdet meget uden ekstern sparring. Men en erkendelse af at de interne evner og input ikke længere var nok til at udvikle hans virksomheder Nikostine og Legebyen, søgte Ulrik efter ekstern sparring.

Han og hans IT-chef tog derfor til et værktøjskursus hos Business Viborg om IT-kriminalitet:

”Vi synes, det kunne være spændende at tage med til værktøjskurset, fordi det bl.a. var inden for IT, og fordi vi manglede sparring. Vi ville gerne i kontakt med andre virksomheder, der er sammenlignelige med os, for at

blive klogere på hvad de gør” fortæller ejer af Nikostine og Legebyen, Ulrik Hald.

Det lykkedes for Ulrik og hans IT-chef ”Den ene gode snak tog den anden, og pludselig havde vi oprettet en erfa-gruppe med tre lokale virksomheder” fortæller Ulrik, der allerede har mødtes med den nye erfa-gruppe nogle gange.

Investering i fremtiden
Men det var ikke kun sparring, Ulrik havde brug for. Nikostine og Legebyen er begge i vækst, og hvis de skal tage det næste skridt op af rangstigen, er der brug for, at der bliver investeret i nye løsninger. ”Jeg kom til den erkendelse, at jeg ikke kan udvikle virksomhederne mere med mine egne evner. Man skal gøre det, man er god til, og så må man ind i mellem købe sig til hjælp på de områder, man er mindre god til”, fortæller Ulrik.

Digitalisering
Det har Ulrik nu gjort. På værktøjskurset kom han i kontakt med Claus Thiel Sørensen, der er specialist inden for digitalisering, som netop er et område, der skal investeres i. ”Claus var lige den person, vi havde brug for”, siger Ulrik og fortsætter: ”Lige nu er vi i gang med en større organisationsudvikling, og her kigger vi sammen med Claus meget detaljeret på processer og procedurer inden for arbejdsgange i alle vores afdelinger, da det er disse processer og procedurer, vi skal have digitaliseret. Den tekniske løsning, vi skal have investeret i, skal være så rigtig som muligt, så derfor har vi hyret Claus ind som konsulent til at hjælpe med dette”, fortæller Ulrik, der glæder sig til at tage nye digitale værktøjer i brug om et års tid.

Brobygning
Ulrik har været utrolig glad for den brobygning, der er sket til et af Business Viborgs arrangementer og skal helt sikkert med til nogle flere værktøjskurser ”Måske vi kan bygge bro og stifte bekendtskab med andre spændende mennesker. Vi er meget tilfredse med, at det lykkedes at få oprettet en erfa-gruppe til vores IT-afdeling samt få kontakt til Claus, så vi kan få sat skub i den udvikling, der er nødvendig for os”, afslutter Ulrik.

Virksomheden Nikostine oprettede Ulrik i 2000 hjemme i garagen. Nikostine forhandler legetøj, cykler, legepladser, møbler til skoler og daginstitutioner i offentligt regi. Efter 7 år på privatadressen flyttede virksomheden til Mariendalsvej og råder i dag over 3 lagerbygninger samt en fjerde, der er på vej. For 5 år siden etablerede de Legebyen, som er en onlineplatform, hvor private kan købe det specielle legetøj, som Nikostine sælger til offentlige institutioner. I dag har Nikostine og Legebyen 30 medarbejdere, og inden længe forventer de at være 35.

Vil du med til nogle af vores arrangementer? Se vores arrangementskalender her.