Business Viborg fraråder samhandel med Rusland og Belarus

Business Viborgs bestyrelse har i dag haft en drøftelse af den aktuelle situation i forhold til samhandel med Rusland. Dette er afstedkommet af generalforsamling den 18. marts, hvor problematikken omkring JP Groups samhandel med Rusland blev fremlagt, da ejeren af JP Group også er formand for Business Viborg.

Fakta er, at visse varegrupper ikke er underlagt de forskellige sanktionspakker, der er vedtaget af EU. Derfor er der muligheder for inden for lovens grænser at drive samhandel med Rusland og Belarus.

På trods af at samhandel kan være lovlig, har Business Viborgs bestyrelse besluttet at tiltræde følgende officielle holdning:

”Business Viborg fraråder virksomheder at handle med Rusland og Belarus.”

Som en konsekvens af ovenstående officielle holdning, har den nuværende formand Martin Pedersen besluttet at trække sig pr. dags dato.

”Jeg respekterer, at Business Viborg skal have en officiel og klar holdning til denne problematik”, siger Martin Pedersen. ”Vi har i bestyrelsen haft en god og konstruktiv dialog om, hvordan Business Viborg varetager sit formål og medlemmernes interesser bedst muligt. Der hvor vi er landet, betyder imidlertid at jeg ikke er den rette til at være formand”.

Business Viborg vil indkalde til ekstraordinær generalforsamling med afholdelse torsdag den 2. maj 2024. Officiel indkaldelse udsendes umiddelbart efter Påske.

For yderligere spørgsmål, kontakt:

Fungerende formand Karen Touborg, tlf: 2946 9024

På vegne af bestyrelsen.

Viborg d. 25. marts 2024