DLT Group formår at tiltrække og fastholde medarbejdere trods lav ledighed

Mangel på arbejdskraft er et centralt tema for dansk erhvervsliv i øjeblikket. Ledigheden rasler ned og antallet af forgæves rekrutteringer er rekordhøjt. DLT Group formår dog alligevel at tiltrække og fastholde medarbejdere.

DLT Group får generelt flere uopfordrede ansøgninger, og det skyldes det gode ry, som virksomheden har: ”En væsentlig faktor for at rekruttere, er et godt ry. Det er meget vigtigere, end man lige tror. Vi gør en dyd ud af at alle skal behandles godt – uanset hvem det er.

DLT

Når jeg har samtaler med folk, fortæller de ofte, at de søgte hos os, fordi de har hørt godt om os,” fortæller projekt- og HR-chef, Lars Henriksen fra DLT Group.

Stort fokus på gode forhold og arbejdsglæde
DLT Group prioriterer gode forhold og har et stort fokus på trivsel og arbejdsglæde i virksomheden: ”For os handler det om at lytte til vores medarbejdere og høre, hvad der er vigtigt for dem. Vi ved eksempelvis at en god kantine, massageordning, flextid og gode fysiske arbejdsforhold har en enorm betydning for vores medarbejdere, så det vælger vi selvfølgelig at prioritere,” siger Lars.

Flextid er specielt et stort ønske fra mange, og selvom det er en stor omkostning for virksomheden, er det alle pengene værd: ”Hos os kan du komme og gå som du vil, så længe arbejdsopgaverne bliver udført til tiden. De første møder ind kl. 3.30, så det er omkostningskrævende, at vores maskiner skal køre i mange timer om dagen. Men er det vigtigt for vores medarbejdere, og så er det også vigtigt for ledelsen,” siger Lars.

Samler på venlige mennesker
Trivsel og arbejdsglæde er ligeledes et vigtigt parameter hos DLT Group, og derfor samler de kun på venlige mennesker: ”Værdier som hjælpsomhed, tale ordentligt til hinanden, have respekt for andres arbejde og være venlig i sin udstråling uanset om man sidder på kontoret eller arbejder i produktionen, er forankret hos os. Høj trivsel er med til at gøre det sjovt og rart at være på arbejde,” fortæller Lars og kommer med et godt råd til rekruttering: ”Det handler om at bevare arbejdsstyrken ved at give dem gode forhold og have fokus på, at medarbejderne er glade for at være i virksomheden – det spredes nemlig lynhurtigt.”