Et iværksætternetværk kan noget særligt

Et iværksætterforløb er en investering i ens fremtid. Det fortæller fire deltagere fra fire forskellige brancher, der har været på Business Viborgs StartUp 24 forløb. Det er et forløb, hvor deltagerne får undervisning, sparring og netværk med andre iværksættere.

”Man bør ikke starte som iværksætter, hvis man ikke har været på StartUp 24 forløbet. Det giver viden og potentiale til at udvikle sin virksomhed i den rigtige retning,” fortæller Jan Nørbjerg fra NytIgen, der har været på StartUp 24.

 

Chris, Lars, Per, Jan
Billede af Lars, Jan, Chris, Per

Per Lund Struve, der har Viborg Byggerådgivning & VVS-Teknik, er enig i konklusionen: ”Som iværksætter føles det som om, at man skal have styr på tusinde ting. Når man har været en del af StartUp 24 ved man, hvad de tusinde ting er og hvilke, der er vigtige at få styr på først. Og man ved, hvem man skal kontakte for at få hjælp til at komme videre med en bestemt ting eller retning,” fortæller Per.

Netværk
I forbindelse med StartUp 24 har Jan og Per mødt Chris Vimtrup, DinServiceAftale, og Lars Møller Leth, Leths Construct. De fire mænd har brugt hinanden til at sparre med og hjulpet hinanden på kryds og tværs. Nu overvejer de at finde et fælleskontor, fordi de har opgaver, der lapper ind over hinanden og baggrunden og missionen for fremtiden, passer godt sammen.

De har dannet deres eget lille netværk, men som en del af StartUp 24 indgår man i et stort iværksætternetværk med alle deltagere, der har været på StartUp 24: ”Det er et fantastisk netværk at være en del af. Man får både sparring på sin ide, og det er muligt at blive rådgivet af andre, der er stærke inden for deres felt eller rådgive andre, der har brug for hjælp inden for det felt, man selv er stærk i,” fortæller Jan, hvor Chris supplerer: ”Netværket har større værdi end man lige tror. Vi lærer hinanden bedre at kende gennem StartUp 24 Netværket, og det gør, at vi kan anbefale hinanden til andre, vi kender og stå inden for vores anbefaling”.

Ekstra kolleger
Som iværksætter har man ofte ikke mange kolleger til at sparre med, og her kan et iværksætternetværk noget helt særligt: ”Jeg håber, at netværket bliver ved i mange år, fordi vi har så meget, vi kan bruge hinanden til. Bare det at mødes med nogle andre og få snakket om forskellige ting. Det kan være, man får at vide, at du kan også prøve at gøre sådan og sådan eller gå den her retning. Det er så vigtigt, at få andre til at se på sin ide og lade sig inspirere. Ellers kommer man ingen vegne,” fortæller Lars.

En stærkere forretningsplan
Mange af deltagerne på StartUp 24 har ændret deres forretningsplan, efter de har talt med andre om deres ide. Det er sket, fordi de har fået mange input og retninger, de kan gå: ” Via forløbet, netværket og sparringen har vi fået gennemarbejdet vores forretningsplan, og det ville ikke have været muligt at gøre selv, fordi som iværksætter har man ofte skyklapper på. Gennem forløbet får man ideer og retninger, man aldrig selv havde tænkt på, hvilket er med til at gøre ens forretningsplan bedre og stærkere. Derfor er StartUp 24 en investering i ens fremtid,” afslutter Jan.

Skal du på det sidste StartUp24-hold? Så er det NU, du skal tilmelde dig. Det sidste hold starter d. 17. marts 2022 og vil køre som et StartUp 24 Fast Track hold, hvor der vil være undervisning om aftenen. 

Læs mere og tilmeld dig HER.