Finansiering hjalp DigiRehab på vej

Digirehab Træning Af Ældre I Hjemmeplejen

Medfinansiering kan give det sidste skub til et initiativ eller projekt, som man ønsker at sætte i gang. Det har været tilfældet for DigiRehab, der har opfundet en træningsløsning, som bl.a. kan få SOSU-medarbejdere til at lave mere målrettet og individuel fysisk træning med ældre i hjemmeplejen og på plejehjem, så de eksempelvis bliver i stand til at gå på toilettet selv.

DigiRehab har erfaret, at deres løsning passer godt ind i de nordiske velfærdsmodeller og ønskede at udvide deres eksport til det tyske marked.

Men det var ikke så nemt, som de havde regnet med ”Vi fandt hurtigt ud af, at det ikke er lige til at gå ind på det tyske marked med vores løsning, fordi de har et helt andet betalingssystem end de nordiske lande” fortæller direktør Niels Heuer og fortsætter: ”Så vi fik lavet en specifik analyse af, hvordan vi skulle komme ind på markedet i Tyskland”

Finansiering hos Erhvervshus Midtjylland
Herefter ansøgte DigiRehab om midler hos Erhvervshus Midtjylland til deres eksporteventyr i Tyskland og fik et ja. Finansieringen er bl.a. blevet brugt på et markedsmodningsprojekt, som er sat i gang med udgangspunkt i den analyse, de fik foretaget for deres indtog på det tyske marked. ”Vi har hyret en konsulent, der bor i Padborg, som skal hjælpe os med at komme godt ind på det tyske marked og få vores løsning op at køre. Indtil videre har vi lavet aftaler med 3 plejecentre og en sygekasse, som det tyske sundhedssystem er knyttet op på” udtaler Niels, der glæder sig til for alvor at indtage det tyske marked.

Interessant eksportmarked
”Tyskland er et interessant eksportmarked, fordi det ligger så tæt på Danmark og fordi markedet er så stort. Dog er der også en stor forskel på demografien i Tyskland, og derfor har vi valgt at koncentrere os om de 3 nordligste delstater udtaler Niels, og fortæller, at de har været meget glade for den medfinansiering, de har fået bevilliget af Erhvervshus Midtjylland.

”Det er lettere at træffe beslutninger og iværksætte sådanne initiativer, når der er finansiering i ryggen. Det giver en form for frihed til at være lidt risikovillig og tage nogle chancer. Det er typisk der, man lærer, hvad der virker og hvad der ikke virker” fortæller Niels, der også understreger at finansiering bestemt ikke er en gavebod og at det kræver, at man også selv er villig til at investere i projektet eller initiativet.

Finansiering og funding
Vil du vide mere om finansiering og funding? Vores erhvervskonsulenter er klar til at rådgive dig. Find kontaktoplysninger her