Betina Behelpful

Fra fastansat til freelancer

I februar 2020 valgte Betina Poulsen at gå 100% freelance som Virtuel Assistent og startede virksomheden BeHelpful.

“Jeg har været ramt af nedskæringer så mange gange, så nu ville jeg være min egen chef og sætte min egen dagsorden. Jeg tog en uddannelse i digital markedsføring i december 2019 for at kunne hjælpe mine kommende kunder med endnu flere opgaver. Som freelancer hjælper jeg med tidskrævende opgaver indenfor koordinering, support, administration og planlægning, men mine primære opgaver er blevet på de sociale medier”, fortæller Betina

og fortsætter: ”og det var simpelthen pga. god timing. Efter 40 dage som freelancer på fuldtid ramte Covid-19 Danmark og alt lukkede ned. Det betød at mange flere gik på de sociale medier, og flere virksomheder ville positionere sig dér. Så jeg fik en kæmpe kundetilgang, hvor andre desværre havde det svært. Men jeg hjalp faktisk mine kunder til at gøre sig nye tanker og lave nye SoMe-strategier, som alle hjalp dem igennem den hårde tid.”

Fordele og ulemper som freelancer
At gå fra fastansat til freelancer har både fordele og ulemper. For Betina er det en stor fordel at være sin egen chef og gøre lige præcis dét, som hun brænder for ”Jeg elsker, at jeg nu kan hjælpe andre iværksættere ved at fritage dem for tidskrævende opgaver, så de kan fokusere på deres egne kerneopgaver og selv skabe større omsætning” fortæller Betina. “Ulemperne er, at jeg ikke har noget sikkerhedsnet eller fast indtægt. Og jeg troede egentlig også at det ville være en ulempe ikke at have kolleger. Men mine kunder er som kolleger for mig.

Netværk
Jeg elsker den daglige virtuelle kontakt med kunderne, men også mit netværk. Jeg har fx en Buddy-gruppe som opstod under et kursus, jeg deltog i under nedlukningen. Vi mødes på Zoom én gang om ugen (men 3 gange om ugen under nedlukningen), hvor vi sparrer og hjælper hinanden med gode idéer og støtte. Det er vildt fedt!”, siger Betina og forsætter ”Alt i alt så opvejer fordelene helt klart ulemperne, og jeg er glad for, at jeg tog springet fra fastansat til freelancer og kan klart anbefale andre at gøre det samme,” afslutter Betina.