20200323 Lande Kort Globus Europa

International praktikant opdyrkede nye eksportmarkeder

Vibocold brugte muligheden for at få en international praktikant fra markedsføringsøkonomuddannelsen i Viborg til at opdyrke nye eksportmarkeder.

”Vi har fået afdækket nye kundemuligheder på udvalgte eksportmarkeder, som ellers ville have været umuligt, uden vores internationale praktikant Rokas Zickus fra Lithauen”, fortæller International Key Account Manager Søren Keller Thomsen fra Vibocold, der har haft Rokas under sine vinger.

Flere ordrer
”Vores praktikant Rokas har skaffet flere nye ordrer til Vibocold. Ordrer vi ikke selv ville have haft tid og tilstrækkelig med kulturforståelse til at få i hus.

Han har analyseret markeder, identificeret potentielle kunder og har kontaktet dem på deres lokale sprog. Herefter har Rokas besøgt nogle af de nye kunder i udlandet og endda selv nået at få ordrerne i hus på bare 3 måneder" fortæller Søren. Det har også efter endt praktikforløb været gavnligt for Vibocold.

Succesfuldt praktikforløb
”Vi får løbende ordrer fra nogle af de kunder, Rokas har fundet, og det er utroligt positivt” fortæller Søren og fortsætter ”Det har været en succes at have en international praktikant. Både når vi ser på de resultater han har opnået, men det har også været godt for vores organisation med det internationale islæt. Vi har stillet krav til Rokas om at øve det danske sprog og bruge det mest muligt i hans dialog med kollegerne. Kollegerne har skullet finde de engelske gloser frem ind imellem på interne møder og i frokostpauserne, men de har også fået ny viden om den litauiske kultur. Og vi har alle bidraget med praksis til et ungt menneskes uddannelse, så han kan komme godt videre i hans internationale karriere”.

Vibocold blev grundlagt i 1983 og beskæftiger ca. 100 medarbejdere. Virksomheden har et bredt koncept indenfor totalløsninger i køl og frys til føde- og drikkevareindustrien, detail- og dagligvarebranchen, HORECA - Hotel, Restauration, Catering, medico- og transportsektoren.