Metalklyngen - 3Dprint i metal

Vi har haft et møde i metalklyngen i fantastiske rammer hos Johs. Pedersen A/S, hvor Martin Pedersen og Jesper Knudsen kunne vise anvendelsen af teknologien Additive Manufacturing frem. Det skete bl.a. med et 3D printet presseværktøj fra Danmarks første DIY metalprinter, som er bygget ind i en ældre 3 akset CNC-fræser. Det er et projekt, som Johs. Pedersen har arbejdet et par år på at udvikle med hjælp fra Center For Industri, der er en del af Business Viborg.

Metalklyngen

Der blev også talt om, hvordan man i klyngenetværket og i samarbejde med Center For Industri, har mulighed for at 3Dprinte meter store formværkøjer til vakuum formning samt sprøjtestøbeværktøjer til produktion af sprøjtestøbte emner i mindre serier. Det er noget, vi forventer at se mere af i fremtiden.

Metalklyngen er for virksomheder, der er enige om, at Additive Manufacturing er kommet for at blive, og vil arbejde sammen om både at have og dele den bedste viden inden for området samt skubbe til teknologien gennem test, udvikling og afprøvningsprojekter på tværs.

Er du interesseret i 3D-print, så tag fat i Jesper fra Center for Industri!