Ny metalklynge skal styrke arbejdet med 3D-print i industrivirksomheder

Et af Business Viborgs nyeste tiltag er oprettelse af en metalklynge. Et vidensgruppenetværk inden for 3D-print med flere industrivirksomheder.

Stadig flere er begyndt at kigge mod 3D-print, så det er oplagt at stifte en gruppe med erfaringsudveksling inden for teknologien.

Formålet med klyngen er, at virksomhederne skal bruge hinanden og lære af hinanden.

3D Print (1)

Når en virksomhed f.eks. kører små tests eller afprøvnings- og udviklingsprojekter, kan andre virksomheder få gavn af den erfaring, der kommer ud af det. Eller måske endda være med i selve forløbet. På den måde kan man undgå, at virksomhederne laver de samme fejl når de tester, udvikler og afprøver. Det vigtige er, at virksomhederne bliver dygtigere på området og deler deres erfaringer.

Sparring med Center for Industri
Derudover er Center for Industri, som er en del af Business Viborg, med i gruppen. Center for Industri har kompetencer inden for 3D-print, som virksomhederne kan gøre brug af og sparre med om forskellige problemstillinger eller udfordringer. Center for Industri har en stor kontaktflade, som kan bringes i spil. Der står mange specialiserede 3D-printere rundt omkring i Midtjylland, som ikke bliver udnyttet optimalt. Så det er en oplagt mulighed for virksomhederne at udnytte den kapacitet, der allerede findes.

Deling af ressourcer 
Metalklyngen lægger også op til, at hvis en virksomhed skal ud og købe dyr specialiseret teknologi, kan det være nemmere at gøre i fællesskab, så flere har mulighed for at bruge maskinen. Investeringen vil samtidig være knap så tung. Ved at dele ressourcer kan virksomhederne få mere ud af mindre.

Vil du høre mere om Metalklyngen? Så kontakt Jesper Heltzen på 51 80 40 04 eller jhe@centerforindustri.dk