Samarbejd med ingeniørstuderende og styrk rekrutteringen

Der er rift om ingeniørerne!

Derfor har Business Viborg lavet et samarbejde med Aalborg Universitet, som skal give lokale virksomheder mulighed for at opbygge en relation til ingeniører gennem deres studietid. Formålet er en gensidig opbygning af relation over tid og dermed øge chancen for rekruttering efter endt studietid.

De studerende får mulighed for at lære lokale virksomheder at kende og arbejde med problemstillinger fra det 'virkelige' arbejdsliv og omvendt får virksomhederne mulighed for at blive opdateret på den nyeste viden og teorier.

 

 

Arbejdskraft
Carsten 1

Samson Group har stor succes med at samarbejde med studerende
Carsten Abildgaard fra Samson Group er et godt eksempel på hvordan et samarbejde med en studerende har udviklet sig til at Carsten i dag er Group CIO og en af beslutningstagerne i virksomheden:

”Rejsen fra at gå som studerende der får lov blot at snuse til dele af virksomheden, til stille og roligt at blive en del af virksomheden og derfra tage steppet til at blive en del af de beslutningstagende er yderst spændende!

Som studerende ser jeg gode muligheder i at starte i de lidt mindre virksomheder, da vejen til at blive beslutningstagende ikke er så lang som i de store koncerner” udtaler Carsten. 

Læs om hele Carstens rejse fra ingeniørstuderende til central beslutningstager her:

https://karrierebyviborg.dk/erhverv/karriereportraetter/karriereportraet-af-carsten-abildgaard/

 

 

Aalborg Universitet ser frem til samarbejdet
Professor fra Aalborg Universitet Yang Cheng ser også store fordele i at virksomheder samarbejder mere med studerende: 

”Det en kerneværdi for Aalborg Universitet, at de studerende bliver fortrolige med projekter fra det virkelige erhvervsliv gennem studietiden. Det er en god mulighed for virksomheder til at få ny viden fra både studerende og professorer samtidig med at det styrker rekrutteringsprocessen. Det er ofte svært at lokalisere de mindre virksomheder, som vil få lige så stor værdi af ingeniørernes kompetencer, og derfor er det en glæde for os at få et samarbejde med Business Viborg op at stå,” udtaler Yang Cheng.

Yang Cheng Professor

Samarbejdsaftalen mellem Business Viborg og Aalborg Universitet begrænser sig til tre studieretninger fordelt over 5.-10. semester og hhv. studieprojekt og praktik. Samarbejdet gælder på ubestemt tid, så der vil være nye muligheder for hver semesterstart (september og februar).

Få et overblik over samarbejdsmulighederne her

Kontakt Anne Christine Forum Harritz, hvis du vil vide mere om samarbejdsmulighederne.