Henrik Hansen

Sommerhilsen fra erhvervsdirektøren

 

Det har på alle måder været et meget usædvanligt halvår for hele verden, og for det lokale erhvervsliv. Det hele så lyst og spændende ud i starten af året, men som tiden gik, blev det mere spændende end lyst.

COVID 19 ramte os som et lyn fra en klar himmel, og måden vi arbejder og lever på, blev ændret fra én dag til den næste. Vi er blevet familiære med Teams, Skype, Zoom, og hvad de forskellige systemer ellers hedder, og vi blev introduceret til en stribe hjælpepakker, restriktioner, håndhygiejne – og et historisk enigt Folketing – hvornår er det sidst sket?

Heldigvis er tingene på nogle områder ved at nærme sig det normale. Vi må igen møde på arbejde, gå på restaurant og holde møder, så længe vi ikke bliver for mange. Der har været en masse paradokser i genåbningen, hvor det var svært at forklare, hvorfor noget var tilladt og andet var forbudt. Men det mest frustrerende har været, at udmeldingerne skiftede, så man til sidst ikke turde regne med, at det der blev besluttet om fredagen også gjaldt om mandagen.

Men nu skal dette ikke blive et politisk skriv, blot en anledning til at fortælle, at de seneste måneder har været vanskelige at agere i for os, og ikke mindst for mange af jer medlemmer, hvor levebrødet står på spil.

Gang i erhvervslivet
Vi har brug for at få rigtig gang i erhvervslivet igen. Tilsyneladende går det positivt fremad med det indenlandske forbrug, og nu får vi en ekstra saltvandsindsprøjtning i form af feriepenge og kontant udbetaling til alle overførsels-modtagere.

Men for at vi for alvor skal få smil på læben, så kræver det, at vi får gang i eksporten, gang i rejserne, gang i messerne, gang i kundebesøg, etc. Kort sagt har vi brug for, at der kommer gang i verdensøkonomien, og at adgangen til vores centrale markeder åbnes igen. Det er mit største ønske her op til sommerferien.

Ny formand og ny bestyrelse
Internt i Erhvervsrådet kan vi byde velkommen til vores nye Formand Martin Pedersen fra JP Group, der blev valgt på vores netop afholdte Generalforsamling. Desuden indtræder Borgmester Ulrik Wilbek, Adm. Direktør Sine Juul Praastrup fra ERIK Arkitekter og Anne Stampe Olesen, Kommerciel direktør hos Freeway i bestyrelsen. Jeg glæder mig til et spændende samarbejde med den nye bestyrelse.

Det er også blevet et farvel til vores formand gennem snart 10 år, Viggo Hansen, og jeg vil gerne sende en stor tak til Viggo, og til de øvrige udtrædende bestyrelsesmedlemmer, Lasse Jacobsen, Kommunaldirektør, Viborg Kommune, Adm. Direktør Henrik Larsen fra KSN Industri og Partner Tina Bach fra Leoni Advokater.

Vi har spændende planer for efteråret, og her vil jeg bare nævne nogle få:

  • Sammensmeltningen af Erhvervsråd og Center for Industri
  • Opstart af FN17 Business Akademi og Inkubation – sammen med en række gode partnere
  • Fortsætte vores succesfulde Start Up 24 – forløb, hvor vi i august starter Hold 2 op med 15 nye, lovende iværksættere
  • Genoptagelse af en normal aktivitet med masser af virksomhedsbesøg, værktøjskurser, netværksmøder, etc. – det ser vi virkelig frem til.
  • Udvikling af vores spritnye hjemmeside (meget passende i disse Corona-tider) med en række netværksfremmende features, der kan hjælpe med at fremme lokal samhandel og samarbejde

Så heldigvis er der meget godt på tegnebrættet i en sensommer og et efterår, der forhåbentlig bliver lidt mere normalt end det seneste halve år.

God sommer!
Sammen med mine skønne kolleger på Erhvervsrådet vil jeg ønske jer alle en rigtig god sommer – sandsynligvis i Danmark. Husk at vi altid bare er et telefonopkald eller en mail væk, hvis I har brug for assistance af den ene eller anden art. Så kommer vi ud til jer i en fart.

Mange sommerhilsener

Henrik Hansen