StartUp 24 Viborg iværksætterne der sidder og sparrer med hinanden

Succesfuld start på iværksætterprojekt 

 

Snart afslutter første hold deres forløb på StartUp 24 hos VIBORGegnens Erhvervsråd. Deltagerne har fået et stort udbytte af forløbet, og specielt netværk med andre iværksættere og værktøjer de kan bruge aktivt i deres virksomhed, har haft stor værdi for dem.

VIBORGegnens Erhvervsråd har fået bevilliget penge af Erhvervsstyrelsen og EU’s Socialfond til et iværksætterprojekt i Viborg, som skal hjælpe førstartere og etablerede virksomheder med at udvikle sig og skabe et godt økosystem. Nu har første hold på StartUp 24 snart gennemført deres forløb, og det har været en stor succes.

- Jeg har fået udvidet min horisont i forhold til, hvad det vil sige at etablere en virksomhed. Hvad skal du gøre dig tanker om? Hvilke aspekter skal du som iværksætter i berøring med? Jeg havde mange bekymringer forud for opstarten af min virksomhed, men de er lige så stille forsvundet jo længere ind i forløbet, vi kom, fortæller Morten Rask, der er deltager på StartUp 24. Morten er førstarter og har planer om at etablere sin virksomhed RASK QUALITY inden for kort tid, og derfor har valgt at deltage på StartUp 24.

Deltagerne har været igennem et kompetenceforløb, hvor VIBORGegnens Erhvervsråd har inviteret eksterne konsulenter og rådgivere ind. Der er blevet undervist i alt fra salg, markedsføring og til forretningsudvikling og FN’s 17 verdensmål, så iværksætterne kan tænke bæredygtighed ind i deres virksomhed allerede fra starten.

Øget selvtillid
Hos Morten Rask har forløbet givet ham mere selvtillid i forhold til opstart af sin egen virksomhed, og han sætter stor pris på det, forløbet har givet ham.

- Det bedste jeg tager med, er den øgede selvtillid, jeg har fået forud for etableringen af min virksomhed. Det er alle de gode oplevelser, jeg har fået med de andre deltagere og de oplægsholdere, der har været siger Morten.  

Netværk og erfaringsudveksling
Der er plads til 15 deltagere på forløbet, og første hold var fyldt helt op. Desværre forhindrede COVID-19, at alle deltagere kunne mødes på samme tid, så forløbet blev delt op i 2 hold. Men det har ikke betydet, at netværksdelen har haltet. Der har været rigtig god sparring og erfaringsudveksling på begge hold, og det har givet deltagerne enormt meget.

- Det har været virkelig godt at være på hold med andre iværksættere. Jeg er selv førstarter, og vi har haft en god blanding af førstartere og personer, der har etableret deres virksomhed, og jeg synes, at samspillet og den sparring og erfaringsudveksling der er sket, har været meget givtig for mig. Det har været enormt inspirerende at mødes med de andre deltagere. Det har givet mig rigtig meget med på vejen siger Morten Rask.

Flere deltagere pointerer, at netop netværket med andre iværksættere har været betydningsfuld for dem. De har hjulpet hinanden på kryds og tværs, og det glæder iværksætterkonsulent Ian Norman.

- Det er fedt at se, hvordan deltagerne hjælper og bygger bro mellem hinanden. Alle har været gode til at dele ud af deres erfaringer og komme med andre vinkler på både udfordringer og ideer, som hver deltager har siddet med fortæller iværksætterkonsulent hos VIBORGegnens Erhvervsråd og projektleder på forløbet Ian Norman.

Kom med på hold nr. 2
Sidder du og overvejer at starte din egen virksomhed, eller har du etableret din virksomhed inden for 3 år, så er det muligt at komme med på det næste hold, som starter op d. 11. august 2020. Forløbet er for iværksættere fra hele Region Midtjylland. Der er ansøgningsfrist d. 6. juli. Læs meget mere om hele forløbet her